Schabowy z musztardowym smakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Schabowy o zmienionym smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • schab 50 dag
    musztarda
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    jajka 2 sztuki
    woda 2 łyżki
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Schabowy z musztardowym smakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
    Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
    Każdy przygotowany plaster schabu posmarować musztardą.
    Jajka roztrzepać z wodą.
    Przygotowane schaby panierować w bułce, jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy