SCHABOWY Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI

0 (0 ocen)

schabowy nie musi być nudny...

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    20 dag pieczarek
    1/2 szkl. orzechów włoskich
    sól, pieprz ziołowy, przyprawa do mięsa wieprzowego
    masło

    Ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    1 szkl. mleka
    mąka pszenna
    sól

Schabowy z pieczarkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na cienkie kotlety, solimy, pieprzymy, przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego.
    Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na maśle z odrobiną soli i pieprzu. Gdy wystygną mieszamy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi.
    Na połowie kotleta układamy farsz, składamy na połówkę.

    Ciasto:
    Miksujemy jajko z mlekiem, dodajemy tyle mąki aby miało konsystencję gęstej śmietany, doprawiamy.
    Gotowe kotlety maczamy w cieście smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy