Schaby w serowej panierce

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od babci

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety schabowe: 4 sztuki
    - ulubione zioła i przyprawy: 10 dekagramów
    - zupki serowe typu gorący kubek: 2 sztuki
    - bułka tarta: 10 dekagramów
    - olej: 10 dekagramów

Schaby w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić i natrzeć ulubionymi przyprawami (u mnie jest to obowiązkowo pieprz ziołowy i czosnek granulowany-raczej nie solić, gdyż zupa jest już słona) i odstawić na chwilę.
    Jajka roztrzepać,a zupy serowe wymieszać z bułką tartą i opanierować kotlety.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podawać z ziemniaczkami i surówką.
    Polecam- trochę inna wersja schabowego o pysznym serowym smaku.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy