Sękacz salatkowy z chleba i szynki

0 (0 ocen)

Salatka warzywna podawana w formie tradycyjnej troche mi sie znudzila wiec poszukalam pomyslu na jej zmiane-polecam!

Składniki:

  • .salatka warzywna
    .szynka gotowana
    .chleb tostowy dlugi
    .majonez
    .sezam do dekoracji

Sękacz salatkowy z chleba i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na desce rozkladamy folie spozywcza ,na niej ukladamy kromki chleba i delikatnie smarujemy majonezem,potem ukladamy rowno plasterki szynki i salatke warzywna.
    Pomagajac sobie folia zawijamy dluzszy brzeg w rolade,jesli polamie sie w niektorych miejscach chleb,to nieistotne.
    Tak zwinieta rolade sciskamy nieco koncowkami folii,potem jeszcze calosc zawijamy w folie aluminiowa i wstawiamy najlepiej na noc do lodowki.
    Po zdjeciu folii,nacinamy rolade po skosie w dwoch miejscach i formujemy sakacz.
    Calosc smarujemy majonezem ,widelcem wydrazamy charakterystyczne rowki i posypujemy ziarenkami sezamu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy