SELER NACIOWY Z ORZECHAMI NERKOWCA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawę można przygotować jako przystawkę, większa porcja, tak jak w moim przypadku świetnie zastąpi obiad. Myślę, że zasmakują w niej nie tylko "bezmięsni".

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - seler naciowy łodygi: 1 pęczek
    - orzechy nerkowce: 10 dekagramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki

Seler naciowy z orzechami nerkowca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera opłukać, osuszyć i pokroić na półcentymetrowe kawałki. Czosnek obrać i rozetrzeć.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego selera, dodać roztarty czosnek, oprószyć solą (jeśli korzystacie z orzechów solonych, należy wziąć to pod uwagę dodając sól) i smażyć chwilę ciągle mieszając. Seler i czosnek powinien się zeszklić.

    Pod koniec wsypać orzechy, wymieszać i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy