Selerowa surówka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Z braku ładnych sezonowych warzyw korzystamy z tego co zostało w piwnicach.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średni seler korzeniowy
    1 marchew
    1 kwaśne jabłko
    1/2 pora (jasna cześć)
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    250 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka octu jabłkowego
    sól
    czarnuszka

Selerowa surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarde składniki,czyli seler,marchew i jabłko po obraniu trzemy na tarce o dużych oczkach.Pora drobną posiekać.Do miski z warzywami wrzucamy odsączoną kukurydzę.Dodajemy mokre składniki jogurt naturalny,majonez,musztardę,ocet jabłkowy i mieszamy dokładnie.Doprawiamy solą i czarnuszką do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy