Składniki
twaróg do serników– wiaderko(zwykły lub śmietankowy)
galaretki w proszku, 2 do sera + 2 na górę sernika
Brzoskwinie w puszce, 1 puszka
truskawki
cienki biszkopt lub herbatniki, na spód tortownicy
Senik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie
Biszkopt lub herbatniki wyłożyć na spód tortownicy
rozpuścić 2 galaretki (zmniejszyć o połowę ilość wody podanej na opakowaniu galaretki)
natomiast następne 2 galaretki o tym samym smaku –zgodnie z przepisem na opakowaniu
chłodne galaretki-te ze zmniejszoną ilością wody dodać do twarogu i wymieszać
następnie masę wyłożyć na biszkopt lub herbatniki udekorować owocami i na wierzch zalać owoce lekko stężałą galaretką
odstawić na około 20-30 minut do lodówki do stężenia
wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
SMACZNEGO pychotka
Komentarze