Ser z sosem oliwkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nauczyłem się gotować dzięki programom kulinarnym.

Składniki:

  • ● 1 serek camembert
    ● 10 dag zielonych oliwek
    ● chleb tostowy
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 10 ml oliwy z oliwek
    ● pieprz
    ● bazylia lub natka pietruszki do dekoracji

Ser z sosem oliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne
    smarujemy oliwą i wkładamy
    camembert nacięty na górze
    na krzyż. Pieczemy w temperaturze
    180 °C ok. 15 minut.
  • 2. Pieczemy tosty. Gdy będą
    gotowe, nacieramy je roztartym
    ząbkiem czosnku.
  • 3. Oliwki odcedzamy z zalewy
    i miksujemy z ząbkiem czosnku.
    Wlewamy oliwę i dodajemy
    szczyptę pieprzu.
  • 4. Ser wykładamy, polewamy
    sosem i posypujemy pieprzem.
    Podajemy z tostami,
    dekorujemy oliwkami i natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy