Serca z piernika

0 (0 ocen)

  • 50 min

Takie serca upiekłam dla wnuczki na urodziny.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1/3 szklanki miodu
    1/2 szklanki cukru
    1 przyprawa do piernika
    1 łyżeczka sody
    2 jajka
    10 dag masła
    2-3 łyżki mleka

Serca z piernika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód i tłuszcz rozpuścić , dodać do mąki, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać serca. Piec ok 20 min w 180°C.

Porady

Do ciasta można dodać suchej,pokruszonej mięty. Serca można dowolnie dekorować, np.lukrem , przed upieczeniem zrobić dziurkę,aby później przewlec przez nią wstążkę. Zawinąć w folię i oryginalny prezent gotowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy