Serce wysp zielonego Przylądka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 ½ fileta z kurczaka
    • 20 dag twarogu chudego
    • Żółtko
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 1 łyżka musztardy
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka

Serce wysp zielonego przylądka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór
    Doprawiamy przyprawą oraz solą
  • farsz 2. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek
  • farsz 3. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie
  • mięso 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
  • danie 5. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno
    Smacznego
  • 6.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy