SERDUSZKA WALENTYNKOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyglądają przepysznie i są delikatne.

  • 30 min

Składniki:

  • biszkopt:
    4 jaja
    0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do piecz.

    masa;
    krem budyniowy 3 minuty Dr.Oetkera
    400 ml mleka 2%

    dodatki:
    1 galaretka wiśniowa
    foremki serduszka
    papilotki

Serduszka walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąki i proszek do pieczenia .
    Ciasto wylać na prostokątną blaszkę , wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody /mniej niż w przepisie/ wylać do dużego płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą/ to ułatwi nam odklejanie /.i pozostawić w lodówce aż stężeje.
  • 3. Gotowy krem budyniowy zmiksować mikserem z chłodnym mlekiem ok.3 minuty na najwyżych obrotach aż masa zgęstnieje.
    Posmarować nim ostudzony biszkopt i foremką powycinać serduszka.
  • SERDUSZKA WALENTYNKOWE 4. Z stężonej galaretki powycinać foremką małe serduszka .
    Ciastka udekorować galaretkowymi sercami i podawać w papilotkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy