Serduszka walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąki i proszek do pieczenia .
Ciasto wylać na prostokątną blaszkę , wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut.
2.Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody /mniej niż w przepisie/ wylać do dużego płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą/ to ułatwi nam odklejanie /.i pozostawić w lodówce aż stężeje.
3. Gotowy krem budyniowy zmiksować mikserem z chłodnym mlekiem ok.3 minuty na najwyżych obrotach aż masa zgęstnieje.
Posmarować nim ostudzony biszkopt i foremką powycinać serduszka.
4.Z stężonej galaretki powycinać foremką małe serduszka .
Ciastka udekorować galaretkowymi sercami i podawać w papilotkach.
Komentarze