Serduszkowa galaretka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

W innym kształcie, ale smakuje jak zawsze :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 pierś podwójna z kurczaka
    3 udka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 seler
    Pół pora
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    1 łyżka wegety
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżka octu
    Pęczek natki pietruszki
    1 puszka kukurydzy
    1 opakowanie żelatyny

Serduszkowa galaretka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi kurczaka, udek, marchewki, pietruszki, selera, ziela, wegety, pieprzu i soli gotujemy wywar rosołowy. Mięso wyjmujemy. Dodajemy ocet, żeby zaostrzyć smak wywaru.
  • 2. Do rosołu dodajemy żelatynę wg. przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy na kawałki.
  • 3. Na dno foremki w kształcie gwiazdki wykładamy marchew, natkę, ziarenka kukurydzy oraz pokrojone mięso. Zalewamy gorącym wywarem i zostawiamy do wystygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy