Serduszkowe burgery wołowe

0 (0 ocen)

Pyszne,delikatne burgery o posmaku imbiru . . . .

Składniki:

  • 200g polędwicy wołowej (zmielonej)
    1 mała cebulka (starta na tarce o drobnych oczkach)
    1 ząbek czosnku (starty na tarce o drobnych oczkach)
    1 płaska łyżka startego imbiru
    1 łyżeczka musztardy delikatesowej
    3 łyżki rosołu (ja miałam drobiowy)
    olej do posmarowania grilla
    sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Serduszkowe burgery wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na burgery 1. Mięso mielimy przez maszynkę jeszcze raz,przekładamy do misy.Dodajemy do niego starty imbir,czosnek,musztardę i cebulkę.Całość delikatnie solimy i pieprzymy oraz wlewamy 3 łyżki rosołu.
  • Wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. 2. Wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.
  • formujemy serduszka 3. Kule mięsa dzielimy na pół i każdą część przekładamy do foremki w kształcie serca (lub tak jak ja do objemki na sadzone jajo)
  • grillujemy 4. Grill smarujemy olejem i grillujemy nasze serduszka po 4 minuty z każdej strony i gotowe . . .

    Podajemy w bułce lub do ziemniaków to już jak kto lubi....
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy