Serniczek na biszkopcie z truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do białek ubitych na sztywno dodajemy pod koniec ubijania po trochu cukru,następnie łączymy obie mąki i proszek do pieczenia,przesiewając przez sitko.Delikatnie mieszamy.Wylewamy do formy i pieczemy ok. 15 minut.Sernik-do miseczek wlewamy po półtorej szkl.wody wsypujemy 3 garaletki truskawkowe,podgrzewając na małym ogniun nie gotować.Wlewamy do 3 miseczek,studzimy.Żelatynę rozpuścić schłodzić.Serki.homo 3 szt. ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodając śmietanę kremówkę dużą dosłodzić wedle uznania cukrem waniliowym ubijająć dodać schłodzona żelatynę pokrojone umyte truskawki,schłodzić masę serową na wierzchu poukładać pokrojone truskawki wedle uznania i zalać tężejącą garaletką
zwiń
Komentarze