Serniczek na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia oraz jajka i zagnieść szybko ciasto. Przygotowane ciasto odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
2.Masa serowa:
Ziemniaki zmiksować i dodać do sera, całość utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać żółtka, stopione masło oraz budyń na koniec utarty ser delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek.
3.Formę do pieczenia (33 cm na 23 cm)wysmarować tłuszczem i na dnie wyłożyć połowę schłodzonego ciasta, wylać całą masę serową i na wierzchu ułożyć porwane małe kawałki z reszty ciasta
4.
Piec w temp. 200 st okołom 45-50 min po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia.
Komentarze