Serniczek z biszkoptami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wody i wylej na talerz. Gdy ostygnie wstaw do lodówki. Gdy stężeje pokrój w kostkę. Czekoladę rozpuść w pozostałej wodzie,odstaw na bok.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie powoli dodawaj po jednym żółtku i serek waniliowy.
Na koniec dodaj rozpuszczoną ( w 1/3 szklanki wody) i przestudzoną żelatynę. Dodaj galaretki i wymieszaj.
2.Keksówkę wyłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Na masę wyłóż biszkopty namoczone w czekoladzie. Na koniec wyłóż pozostałą masę.
Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.
Komentarze