Serniczek z biszkoptami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Prosty a do tego smaczny serniczek na letnie dni

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
    3 łyżki czekolady w proszku lub kawy rozpuszczalnej
    4 żółtka
    250 g masła
    2 łyżki żelatyny
    galaretka truskawkowa
    4 serki waniliowe homogenizowane
    1 szklanka cukru pudru
    1,5 szklanki wrzątku + 1/2 szklanki
    1/3 szklanki wrzątku

Serniczek z biszkoptami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wody i wylej na talerz. Gdy ostygnie wstaw do lodówki. Gdy stężeje pokrój w kostkę. Czekoladę rozpuść w pozostałej wodzie,odstaw na bok.
    Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie powoli dodawaj po jednym żółtku i serek waniliowy.
    Na koniec dodaj rozpuszczoną ( w 1/3 szklanki wody) i przestudzoną żelatynę. Dodaj galaretki i wymieszaj.
  • 2. Keksówkę wyłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Na masę wyłóż biszkopty namoczone w czekoladzie. Na koniec wyłóż pozostałą masę.
    Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy