Serniczek z gruszkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe co nieco.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser z wiaderka: 0.5 kilograma
    - cukier do masy: 15 dekagramów
    - cukier waniliowy: 3 łyżeczki
    - śmietana kremówka 30% z biedronki w pudełeczku: 250 gramów
    - Żelatyna: 5 łyżek
    - cukier do musu: 3 łyżki
    - gruszki puszka: 1 sztuka
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka

Serniczek z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę. Kremówkę ubić i dodać do masy serowej.3 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do masy. Pozostawić aż lekko stężeje.
    Z gruszek odlać sok.4 gruszki zmiksować blenderem. 2 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i połączyć ze zmiksowanymi gruszkami.
    Do pucharków lub innych małych miseczek nałożyć do pół pucharka masy serowej na to rozprowadzić tężejący mus i ułożyć kolejną warstwę masy serowej.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie gdy serniczek będzie gotowy wyciągnąć go z pucharka ułożyć pokrojone gruszki i polać polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy