Serniczki w smacznej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny początek dnia.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki 12 sztuk:

    160-180 g domowego twarogu
    1 jajko
    55 g płatków owsianych
    1-2 łyżki cukru

    Panierka:

    3 łyżki nasion słonecznika
    2 łyżki pestek dyni
    1 łyżka sezamu

    olej do smażenia

Serniczki w smacznej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg połącz z jajkiem. Wymieszaj. Płatki owsiane zmiel w płynku lub możesz zastąpić mąką owsianą. Do twarogu z jajkiem dodaj zmielone płatki i cukier. Dokładnie wymieszaj.
  • 2. Przygotuj panierkę: wymieszaj wszystkie składniki. Z twarogowej masy uformuj serniczki i obtaczaj w panierce. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z obu stron na złocisty kolor. Wyłóż na ręcznik papierowy. Podawaj na talerzu np. polane miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy