Serniczki waniliowo-budyniowe

0 (0 ocen)

muffinki są bardzo smaczne, proste w przygotowaniu,a przy tym cieszą sie ogromnym uznaniem wśród wszystkich domowników.

Składniki:

  • ciasto:
    2/3 kostki margaryny
    35 dkg. maki
    15 dkg. cukru pudru
    3 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    ser:
    40 dkg. sera o smaku waniliowym
    1 cukier wanilinowy
    2-3 łyżki cukru pudru
    1 jajko
    2 budynie waniliowe bez cukru
    puszka brzoskwiń
    marmolada różana

Serniczki waniliowo-budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:
    podanych składników zagnieść ciasto. Jeżeli będzie bardzo lepkie- dosypać trochę mąki. Wstawic do lodówki na 30 min.
  • ser 2. ser:
    Ser wymieszać z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkiem za pomocą łyżki. Brzoskwinie osączyć, pokroić w drobną kostkę i dodac do sera.
  • ser* 3. Foremke wysmarować oliwą. Ciasto podzielic na dwie części. Jedną część z powrotem wstawić do lodówki, a drugą podzielić na 12-ście części i wykleić dokładnie foremki.
  • ser** 4. Do każdej foremki nałożyć po łyżeczce marmolady i do pełna masy serowej. Piec około 20-22 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy