Małe serniczki z czereśniami i kawałkami gorzkiej czekolady.
35 min
Składniki:
porcja na ok. 8 serniczków:
250 g mielonego białego sera
2 duże jajka
1/4 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka kaszki manny
ok. 12-15 czereśni
ok. 6 kostek gorzkiej czekolady
Serniczki z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wyłożyć ser, jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną i kaszkę mannę, krótko zmiksować. Wyłożyć do silikonowych foremek na muffinki włożone w metalową formę do pieczenia muffinek. Na wierzch ułożyć połówki czereśni, przekrojeniem do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zaraz przykręcić do 160C, piec ok. 30 minut (do ścięcia się środka). Na gorące serniczki posypać drobno posiekaną gorzką czekoladę.
Komentarze