Serniczki Z Patelni Z Czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne są te placuszki, a wyciekająca czekolada ze środka jeszcze bardziej zachęca do zjedzenia ich : )

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego lub tłustego
    3 czubate łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki pszennej do obtaczania placków
    2 łyżki cukru
    1 łyżka cukru pomarańczowego lub cytrynowego lub waniliowego
    1 jajko kl. M
    kilka kostek czekolady deserowej lub gorzkiej

Serniczki z patelni z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, cukry i mieszamy dokładnie.
    2. Formujemy placki wkładając do każdego placka po pół kostki czekolady lub po całej kostce, zalepiamy i obtaczamy w mące (ciasto jest dość luźne i klejące, ale tak ma być).
    3. Smażymy placki na niewielkiej ilości oleju, na rozgrzanej patelni, a następnie zmniejszamy gaz.
    Podajemy jeszcze ciepłe, tak aby po przekrojeniu czekolada była płynna. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy