Sernik aksamitny

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny kremowy serniczek idealny do popłudniowej kawy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg sera sernikowego
    5 jajek dużych
    łyżka proszku do pieczenia
    duży budyń waniliowy
    aromat rumowy
    20 tabletek słodziku

Sernik aksamitny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć ze słodzikiem, proszkiem do pieczenia, budyniem, aromatem. Dodać ser i nadal miksować. Następnie ubić pianę z białek i połączyć delikatnie z masą serową. Ciasto wylać do wyłożonej folią aluminiową tortownicy o śr.24 cm. Wierzch przykryć folią aluminiową by sernik się nie przypalił. Piec ciasto 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy