Sernik bananowo-makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser,mąkę i skórkę pomarańczy miksować na małych obrotach, aż masa będzie gładka. Dodać cukier, wciąż miksując. Dodawać po jednym jajku, nadal miksując. Na koniec dodać ekstrakt, aromat i śmietankę. Masę wyłożyć do tortownicy.
2.Masę makową zmiksować z mąką i cukrem. Dodawać kolejno jajka. Dodać śmietankę,a na koniec wymieszać z czekoladą.
3.Masę makową wyłożyć łyżką na masę serową,zrobić wzorki patyczkiem.
Do piekarnika nagrzanego do 175 stopni włożyć naczynie z gorącą wodą.
Włożyć sernik, piec przez 15 minut, następnie obniżyć temperaturę do 120 stopni i piec tak jeszcze przez 90minut. Studzić stopniowo przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Komentarze