SERNIK BEZ SERA

0 (0 ocen)

  • 15 min

CIASTO JEST TANIE, SMACZNE ORAZ ŁATWE DO ZROBIENIA

  • 15 min

Składniki:

  • CIASTO:
    - 1 MARGARYNA
    - 5 ŻÓŁTEK
    - 3/4 SZKLANKI CUKRU
    - 3 SZKLANKI MĄKI
    - 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

    KREM:
    - 2 DUŻE ŚMIETANY ( GĘSTE, 18% )
    - 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY
    - 5 BIAŁEK
    - 1 SZKLANKA CUKRU

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO W TRAKCIE PRZYGOTOWAŃ 1. CIASTO:
    ŻÓŁTKA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ MARGARYNĘ ( MOŻNA ROZPUŚCIĆ) MĄKĘ ORAZ PROSZEK. WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ

    KREM:
    BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, DODAĆ BUDYŃ, ŚMIETANĘ.

    2/3 CIASTA ROZŁOŻYĆ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. RESZTĘ CIASTA ZAMROZIĆ. NA CIASTO NA BLASZCE WLAĆ KREM. NA KREM ZETRZEĆ RESZTĘ ZAMROŻONEGO CIASTA. PIEC W TEMPEAETURZE 180 STOPNI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy