Sernik bez sera

0 (0 ocen)

  • Średni

Ten sernik zawsze mi wychodzi i jest pyszny.

  • Średni

Składniki:

  • - Ciasto: mąka: 3 szklanki
    - margaeyna: 250 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 sztuka
    - żółtka: 5 sztuk
    - cukier waniliowy: 1 sztuka

    - białka: 5 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - śmietana 18% do ciasta( 3 duże kubki): 1200 gramów
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagnieść. Większą połowe wyłożyć na blache, a reszte zostawić na wieszch.
    Masa. 5 białek ubić na piane dodać szklanke cukru i nadal ubijać. Następnie dodać 3 kubki śmietany , na koniec dodać budyń. Masę wylać na ciasto, na wieszch zrobić szachownice z reszty ciasta. Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczenju wieszch ciasta można oblać czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy