Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do miski dodać mąkę i rozdrobnioną margarynę. Żółtka oddzielić od białka i wlać je do miski. Białka odstawić w osobnym naczyniu. Do miski wsypać cukier i proszek do pieczenia. Ciasto ugniatać ręką aż wszystkie składniki się połączą. Trochę ciasta zostawić na posypanie wierzchu ciasta, które należy zmrozić, a potem zetrzeć na tarce o dużych oczkach na wierzch placka.
Masa:
4 duże kubki śmietany 18 % kwaśnej wlać do miski, dodać budynie i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać. Białka ubić dodając 2 szklanki cukru. Potem połączyć śmietanę z białkami i wymieszać wszystkie składniki.
Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć częścią ciasta następnie wlać masę i na wierz posypać zmrożoną częścią ciasta startą na tarce o dużych oczkach.
Piec 60 min w 180 stopniach.
Komentarze