Sernik bez sera

0 (0 ocen)

Puszysty, rewelacyjny....

Składniki:

  • 6 jajek
    1 margaryna
    3 szkl mąki
    2,5 szkl cukru
    3 śmietany 18%
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 budynie śmietankowe bez cukru

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    6 żółtek, 1 margarynę, 3 szkl mąki, 1 szkl cukru i 3 łyżeczki proszku do pieczenia zagnieść na jednolitą masę i podzielić na dwie części. Jedną zamrozić a drugą wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
    MASA:
    Białka ubić z 1,5 szkl cukru, dodać budynie w proszku, 3 śmietany i ubijać na puszystą masę.
    Masę wylać na ciasto, na masę zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamarznięte ciasto. piec w 180 st przez 50-60-min.

Porady

Po upieczeniu ciasto będzie się lekko ruszać, trzeba poczekać żeby wystygło, musi stężeć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy