SERNIK BEZ SERA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

sernik,któremu nikt się nie oprze.brak sera jest niewyczuwalny a osoby próbujące go, zawsze proszą o jeszcze i uważają, że lepszego sernika nie jedli.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • CIASTO;
    5 żółtek,
    0,5szkl.cukru,
    3 szkl. mąki,
    1kostka margaryny,
    2.5 łyproszku do pieczenia
    MASA:
    3 duże śmietany ukwaszone 18%
    5 białek
    1 budyń śmietankowy
    1.5szkl.cukru

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagnieść ciasto. podzielić na dwie części.
    połowę włożyć do zamrażarki.
    blachę posmarować margaryną.
    drugą część wyłożyć na blachę.
    na to masa:
    białka ubić na sztywno, dodać cukier.
    Następnie do śmietany dodawać ubite białka, cały czas miksując.
    na końcu wsypać budyń. wymieszane składniki wylać na ciasto.
    na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta z zamrażarki.
    piec ok.50 minut w 200"C

Porady

budyń śmietankowy można również zastąpić waniliowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy