Sernik chałwowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sernik ten upiekłam z przepisu Karioki .ale moje wykonanie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Herbatniki 2 pacz, 1 kg twarozku mielonego 1 kost masła, 6 jajek, szkl cukru, 2 budynie waniliowe ,a ja się pomyliłam i dałam tylko 1 ale serniczek wyszedł pyszny.cukier waniliowy, 30 dkg chałwy waniliowej ; POLEWA - 15 dkg chałwy sezamowej, 1/2 szkl śmietanki 30 %

Sernik chałwowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki wkładamy na blaszkę o wym.24/35.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, stopniowo dodajac twaróg,cukier waniliowy,budynie i pokruszona chałwę.wszystko mieszamy, łączymy z ubitą na sztywno pianą,Delikatnie mieszamy .Masę wylewamy na herbatniki ,wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika.Pieczemy w 170st.ok 60 min. Polewa - chałwę wkładamy do garnuszka wlewamy 1/2 szkl śmietanki,i podgrzewamy na małym ogniu az chałwa całkowicie się rozpuści , polewą polewamy ostudzony sernik.

Porady

Polecam bo jest rewelacyjny.

Komentarze

Podobne przepisy