Sernik czarno-biały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mąki,150g cukru,1op cukru waniliowego,proszku do pieczenia,1jajka,200g pokrojonego na kawałeczki masła zagnieść gładkie cisto.Wnętrze tortownicy o średnicy 26cm wysmarować masłem i posypać orzechami.Rozwałkować 3/4 ciasta,włożyć do formy,formując niski brzeg.Pozostałe ciasto podzielić na 2 części.Jedną część zagnieść z kakao i oba kawałki schować do lodówki.Twaróg utrzeć z pozostałymi jajkami,cukrem i cukrem waniliowym oraz resztą roztopionego masła.Masę podzielić na 2 części.Jedną wymieszać z budyniem czekoladowym,drugą z budyniem waniliowym.Jedną i drugą masą napełnić woreczki z obciętym rogiem.Na spód kruchego ciasta wyciskać na przemian okręgi z białej i ciemniej masy.Wyjąć oba kawałki ciasta z lodówki,uformować z nich wałeczki o średnicy 1,5cm.Pokroić na kawałeczki i rozłożyć na serniku.Piec około 60min w temperaturze 180 stopni
Komentarze