Sernik dyniowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

pyszne zaskakujące połączenie

Składniki:

  • Tortownica 23 cm:
    900 g twarogu sernikowego,
    3/4 szklanki cukru
    2 op budyniu (jeśli używacie sera mielonego własnoręcznie możecie pominąć)
    100 g czekolady gorzkiej
    100 g czekolady mlecznej
    1 szklanka musu z dyni
    1 łyżka przyprawy do piernika/korzennej
    4 jajka

    spód:

    200 g ciastek digestive
    60 g masła - rozpuścić

Sernik dyniowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na spód zmiksować. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać okruszkami. Ugnieść. Wstawić do lodówki.
  • 2. Składniki na sernik wyjąć ok. 2 godziny przed przygotowywaniem sernika - powinny mieć temperaturę pokojową. Czekolady rozpuścić na parze, przestudzić. Ser zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku, miksować. Dodać czekoladę, mus z dyni, przyprawę oraz budyń. Wymieszać. Wylać na spód. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec ok. 1 godziny aż środek sernika będzie ścięty. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy