Sernik dyniowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny i wilgotny sernik a do tego ten kolor....

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 szkl purre z dyni
    1 kg twarogu z wiaderka
    4 jajka
    3/4 szkl cukru
    2 op.budyniu w proszku

Sernik dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek.Twaróg mieszamy z purre dyniowym,żółtkami i cukrem.Gdy cukier się rozpuści dodajemy budynie w proszku i delikatnie mieszamy.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej.Delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godz i 30 minut w temperaturze 180 stopni.Studzimy w uchylonym piekarniku.
    blaszka 23x23

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy