Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ser i jajka. Podgrzewać cały czas mieszając. Budynie wymieszać dokładnie z mlekiem. Wlać do sera. Energicznie mieszać, do czasu, aż masa zgęstnieje. 5 łyżek masy serowej odłożyć. Resztę podzielić na 2 części. Blachę o wymiarach 25/36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. NA spód wyłożyć warstwę herbatników. Na to wylać jedną część masy serowej. Na masę ułożyć kolejną warstwę herbatników i na nią wylać drugą część masy serowej. Przykryć warstwą herbatników i na niej rozsmarować odłożone wcześniej 5 łyżek masy serowej. Ostudzić. Na wierzchu posypać kolorową cukrową posypką lub startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.
Komentarze