Sernik gotowany z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem.
Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką.
Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna.
Odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Budyń wsypujemy do mleka i mieszamy.
Ser, żółtka, aromat, masło i cukier podgrzewamy na średnim ogniu - cały czas mieszamy.
Następnie dodajemy borówki, chwilę podgrzewamy.
Wszystko dokładnie miksujemy.
Gdy masa zacznie się gotować,
wlewamy budyń - mieszamy aż ser zgęstnieje.
Gdy masa serowa ostygnie, wylewamy ją na kruchy spód.
Ciasto wstawiamy do lodówki.
Można posypać kawałkami truskawek, lub pudrem.
Smacznego :)
Komentarze