Sernik inaczej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo szybki w wykonaniu i zawsze udany

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Spód kręcony pod sernik: 20 dkg mąki tortowej
    10 dkg kartoflanki
    20 dkg cukru
    1 masło lub margaryna
    4 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    sernik: 1 szkl cukru pudru
    1 wiaderko sera
    8 jajek
    1/4 l śmietany kwaśnej
    1 szkl mleka
    1/2 szkl oleju
    2 budynie śmietankowe
    1 łyżka octu

Sernik inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie spodu pod sernik ;
    Margarynę utrzeć z cukrem ,dodawać kolejno po jednym jajku wciąż ucierając .Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i łyżkę kwaśnej śmietany.Spód można zrobić też z połowy porcji będzie niższy
    Masa ; Mleko ,śmietanę,olej ,cukier waniliowy,budyń i żółtka połączyć mikserem
    dodać ser i rozmiksować na jednolitą masę .Na koniec dodać białka ubite z cukrem pudrem i łyżką octu .Delikatnie połączyć z masą serową .Wylać na ciasto.

Porady

Porcja na dużą blachę 26x40 Pieczemy w temp.180 stopni ,60 minut -do 65 minut Ocet dodany do masy serowej zapobiega opadaniu wypieku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy