Sernik jagodowa zebra

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zebra w postaci sernika. Polecam upiec w sezonie jagodowym.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa serowa:

    - 25 dag sera na sernik (gotowy w wiadereczku )

    - 1 duże jajko

    - 1/4 szklanki cukru

    - 1 cukier waniliowy

    - 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30 %

    - 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )

    - 1/4 szklanki jagód kamczackich

Sernik jagodowa zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy na puszystą masę. Wlewamy kremówkę, wsypujemy budyń w proszku i dalej miksujemy. Dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masę dzielimy na pół. Jagody blendujemy i dodajemy do jednej części masy, miksujemy.
  • 2. Spód tortownicy o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy na środek tortownicy po dwie łyżki masy serowej na przemian z jagodową masą.
  • 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut. Upieczony studzimy. Zimny wyjmujemy z tortownicy. Gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy