Sernik jagodowo-kokosowy

0 (0 ocen)

jagody i kokos, doskonałe połączenie pasujące do sernika

Składniki:

  • Spód:
    200 g kruchych ciastek kokosowych,
    15g rozpuszczonej margaryny

    Masa serowa:
    4 jajka,
    1/3 szkl. cukru,
    4 łyżki oleju,
    1 budyń kokosowy,
    4 łyżki mleka,
    700 g twarogu z wiaderka

    Kokosowa kruszonka:
    2 łyżki mąki,
    3 łyżki cukru,
    3 łyżki masła,
    2 łyżki wiórek kokosowych

    Dodatkowo:
    ½ szkl. jagód

Sernik jagodowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    ciastka mielimy blenderem, dodajemy rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i wkładamy do lodówki.
  • 2. Masa serowa:
    jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wylewamy na spód z ciastek, układamy jagody, wylewamy resztę masy serowej. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Układamy na masie serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 50 min. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy