Sernik kiwi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealnie kremowy i pyszny

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g podłużnych biszkoptów
    1 kg twarogu z wiaderka
    200 ml jogurtu naturalnego
    4 opakowania galaretki agrestowe
    1 cukier waniliowy (według smaku)
    Wierzch:
    330ml śmietany 30%
    4 kiwi

Sernik kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie tortownicy układamy biszkopty.Twaróg mieszamy z jogurtem i cukrem za pomocą miksera.
  • 2. W ½ szklanki gorącej (ale nie wrzącej!) wody rozpuszczamy dokładnie wszystkie galaretki, rozcierając ewentualne grudki.
    Do masy serowej wlewamy po woli galaretkę.Wylewamy na biszkopty. Odstawiamy tortownicę do lodówki na 2-3 godziny
  • 3. Dekorujemy stężały sernik plasterkami kiwi i za pomocą szprycy ozdabiam ubitą śmietana. Można serwować od razu lub przechowywać w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy