Sernik kokosowo-krówkowy pod kakaową chmurką

0 (0 ocen)

Sernik bez pieczenia. Jest tak pyszny, że mimo iż najlepiej smakuje następnego dnia, już pierwszego prawie zniknął.

Składniki:

  • -1 kg twarogu sernikowego
    -250 ml śmietany 30%
    -100 g herbatników
    -100 g wiórek kokosowych
    -32 g cukru wanilinowego (dwie saszetki)
    -100 g masy krówkowej (ja użyłam orzechowej)
    -6 łyżek cukru pudru
    -2 łyżki kakao
    -2 łyżki cukru

Sernik kokosowo-krówkowy pod kakaową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dokładnie mieszamy z wiórkami kokosowymi, 1 paczką cukru wanilinowego i cukrem pudrem. Odlewamy połowę, a do drugiej dodajemy masę krówkową i dokładnie łączymy.
  • 2. Na dno blaszki 25x35 cm wyłożone herbatnikami układamy warstwę sera z masą krówkową, a na nią warstwę bez masy.
  • 3. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i kakao i dokładnie miksujemy. Wylewamy na masę serową.
  • 4. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy