Sernik bez pieczenia. Jest tak pyszny, że mimo iż najlepiej smakuje następnego dnia, już pierwszego prawie zniknął.
Składniki:
-1 kg twarogu sernikowego
-250 ml śmietany 30%
-100 g herbatników
-100 g wiórek kokosowych
-32 g cukru wanilinowego (dwie saszetki)
-100 g masy krówkowej (ja użyłam orzechowej)
-6 łyżek cukru pudru
-2 łyżki kakao
-2 łyżki cukru
Sernik kokosowo-krówkowy pod kakaową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg dokładnie mieszamy z wiórkami kokosowymi, 1 paczką cukru wanilinowego i cukrem pudrem. Odlewamy połowę, a do drugiej dodajemy masę krówkową i dokładnie łączymy.
2.Na dno blaszki 25x35 cm wyłożone herbatnikami układamy warstwę sera z masą krówkową, a na nią warstwę bez masy.
3.Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i kakao i dokładnie miksujemy. Wylewamy na masę serową.
4.Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze