Sernik łatek z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37.
2.Masa sernikowa: Ser przełóż do miski. Białka oddziel od żółtek, ubij na puch. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do sera. Zmiksuj na gładką masę. Masę podziel na 2częścu_wiekszą i mniejszą. Do mniejszej dodaj krem czekoladowy, zmiksuj.do mas Dodaj pianę -wymieszaj ręcznie. Mase serową i masę czekoladową wylewaj na przemiennie na ciasto. Na koniec powciskaj winogron. piec 60min. w 180C.
Komentarze