SERNIK MAGDALENY

0 (0 ocen)

  • 10 min

Delikatny i rozpływa się w ustach.

  • 10 min

Składniki:

  • 1,4 kg twarogu zmielonego
    250 g masła
    7 jajek
    szklanka cukru
    2 cukry waniliowe
    4 budynie waniliowe po 40 g
    fiolka aromatu pomarańczowego

Sernik magdaleny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, żółtka jaj, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę.
  • 2. Do masy dodać budynie, aromat i twaróg i dalej miksować.
  • 3. Na sam koniec do całej masy dodać ubite na sztywno białka jaj i lekko zamieszać do zaniku piany.
  • 4. Masę sernikową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec 1,5 h w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy