Sernik meksykański

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zawsze się udaje i wszystkim smakuje!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 300 gram herbatników petit beurre
    250 gram masła
    500 gram sera do sernika
    8 jaj
    1 puszka mleka skondensowanego

Sernik meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić. Ciastka zblendować albo potłuc tłuczkiem na pył i wymieszać je z masłem, aż będą mieć wygląd mokrego piasku.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nią masę z ciastek, którą należy ugnieść. Włożyć na chwilę do lodówki. Tak powstanie spód do ciasta.
    Jajka należy ubić z mlekiem skondensowanym i serem do sernika. Masę wlać do formy.

    Piec w 180 stopniach przez 60 minut.

Porady

Najlepiej jest użyć mleka skondensowanego niesłodzonego. Wtedy ciasto nie jest takie słodkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy