Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo łatwe, w sam raz z sezonowymi owocami. Podobny trochę do paschy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1.5 litra
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - olejek pomarańczowy: 1 łyżeczka
    - śmietana 18% (duża): 1 opakowanie
    - galaretka truskawkowa: 1 opakowanie
    - truskawki: 0.5 kilograma
    - okrągłe biszkopty: 1 opakowanie

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować wg przepisu.
  • 2. Mleko zagotować. Wlać jajka wymieszane ze śmietaną. Gotować chwilkę, aż mleko się zważy i wytrąci się twaróg. Wystudzić i osączyć na sicie. Utrzeć masło, stopniowo dodając twaróg, cukry i kilka kropel olejku.
  • 3. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Przykryć masą. Wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy