Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy łyżkę oranżady .Mąkę przesiewamy i dodajemy do żółtek miksujemy. Białka ubijamy osobno dodajemy do masy i delikatnie mieszamy .Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej margaryna i posypaną bułka tartą. Tortownica duża. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Danio wkładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem żelatynę wsypuje do szklanki i zalewam 125 gram wodą chłodna żelatyna pęcznieje zostawiam ja na 20 minut. Przekładam żelatynę do garnuszka zalewam 2 szklankami wrzącej wody i mieszam do rozpuszczenia .Wlewam lekko ostudzoną do Danio i miksuje wstawiam do lodówki do zgęstnienia. Gęstniejące danio wykładam na biszkopt do tortownicy 2Galaretki truskawkowe rozrabiam i studzę. Śliwki wyjmuje z kompotu i odcedzam kładę na danio już stężałe. Wylewam galaretkę tężejącą truskawkową i do lodówki po godzinie już można jeść pycha
Porady
Można zrobić ze śmietanką 36% i też będzie to samo
Komentarze