Genialny przepis na błyskawiczny sernik na zimno (i to bez użycia gotowców w proszku). Jest bardzo delikatny, lekki i owocowy. Nawet osoby na diecie nie pogardzą takim deserem ;) Można eksperymentować i urozmaicać go według upodobań.
20 min
Składniki:
500g serka śmietankowego w wiaderku
2 opakowania dowolnych galaretek (u mnie poziomkowa i cytrynowa)
biszkopty okrągłe
opcjonalnie: rodzynki, orzechy (lub co tylko chcecie do położenia na wierzch)
Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody i odstawiamy, aż ostygnie. W tym czasie wykładamy tortownicę sreberkiem i układamy na spodzie biszkopty.
Do miski przekładamy serek śmietankowy i dodajemy ostudzoną galaretkę. Miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na biszkopty.
2.Robimy drugą galaretkę, wg. zalecenia producenta. Na wierzch masy układamy rodzynki i orzechy. I zalewamy gotową galaretką.
Komentarze