Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min

Genialny przepis na błyskawiczny sernik na zimno (i to bez użycia gotowców w proszku). Jest bardzo delikatny, lekki i owocowy. Nawet osoby na diecie nie pogardzą takim deserem ;) Można eksperymentować i urozmaicać go według upodobań.

  • 20 min

Składniki:

  • 500g serka śmietankowego w wiaderku
    2 opakowania dowolnych galaretek (u mnie poziomkowa i cytrynowa)
    biszkopty okrągłe

    opcjonalnie: rodzynki, orzechy (lub co tylko chcecie do położenia na wierzch)

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody i odstawiamy, aż ostygnie. W tym czasie wykładamy tortownicę sreberkiem i układamy na spodzie biszkopty.

    Do miski przekładamy serek śmietankowy i dodajemy ostudzoną galaretkę. Miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na biszkopty.

  • 2. Robimy drugą galaretkę, wg. zalecenia producenta. Na wierzch masy układamy rodzynki i orzechy. I zalewamy gotową galaretką.

    Przekładamy do lodówki, najlepiej na noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy