sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Jest idealny do popołudniowej kawy.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 l śmietany kremówki 36%
    4 śmietan-fixy
    2 galaretki malinowe
    2 galaretki agrestowe
    1/2 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuść w 0,5 l wody. Śmietanę ubij dodaj śmietan-fixy. Podziel na pół. Do jednej części dodaj wystudzone galaretki malinowe, a do drugiej agrestowe. Tortownice o średnicy 24 cm wyłóż folią aluminiową, wylej śmietanę z galaretka agrestową, a na to śmietanę z galaretką malinową. Na wierzch zetrzyj czekoladę . Schładzaj w lodówce przez ok. 2 h .

Porady

Do śmietany możesz dodać galaretkę o swoim ulubionym smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy