Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i łatwe ciasto

  • 30 min

Składniki:

  • 3 serki homogenizowane po 200 g
    3 łyżki żelatyny
    1/3 szklanki cukru pudru
    1 opak biszkopty
    3 opak galaretka

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wysmarować masłem, ułożyć biszkopty.
  • 2. Galaretki rozpuścić każdą w 0,5 l gotowanej wody, wymieszać ostudzić. Na biszkopty wylać tężejącą wiśniową galaretkę.
  • 3. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w wodzie
  • Sernik na zimno 4. Serki wymieszać dobrze z cukrem pudrem, dodać zimną żelatynę, wymiksować. Podzielić masę z serków na połowę
  • Sernik na zimno 5. Pierwszą część masy wyłożyć na galaretkę, zalać następną galaretką, wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
  • Sernik na zimno 6. Wyjąć sernik z lodówki, wyłożyć ostatnią część masy, wierzch sernika zalać trzecią galaretką, odstawić na 3 godz. do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy