Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy,łączymy ze stopioną margaryną i wykładamy dno tortownicy 24 cm.Ugniatamy łyżką i wstawiamy do lodówki. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody,gdy napęcznieje wlewamy 1 szkl gorącej wody i wsypujemy galaretkę cytrynową,mieszamy do rozpuszczenia.Studzimy. Ser miksujemy z cukrem pudrem,śmietankę ubijamy na sztywno.Do sera wlewamy tężejącą galaretkę,miksujemy do połączenia się składników.Dodajemy ubitą śmietankę,chwilę miksujemy.Wylewamy na przygotowany spód z ciastek,odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 3 szkl goracej wody,studzimy Na masie serowej układamy owoce,zalewamy tężejącą galaretką chłodzimy kilka godzin,najlepiej przez noc.
Komentarze