Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

SERNIK,KTÓRY JEST DOSKONAŁY DLA WSZYSTKICH.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 serki homogenizowane waniliowe po 150g
    0,5 litra mleka
    50 g żelatyny
    3 żółtka
    1 masło
    3 galaretki różnego smaku
    1szklanka cukru pudru
    owoce do dekoracji

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić, każdą w szklance wody. Dwie muszą być skrzepnięte, jedna w płynie, którą na końcu zalejemy ciasto.
  • 2. Ucieramy masło z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy.
  • 3. W jednej szklance mleka rozpuszczamy żelatynę. Resztę mleka gotujemy i wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Chwile należy pomieszać i zdjąć do ostygnięcia.
  • 4. Ochłodzoną żelatynę dodajemy i mieszamy z masą z masła, żółtek i cukru. Następnie do powstałej masy dodajemy serki i mieszamy a na koniec mieszamy z pokrojoną w kostkę galaretką. Wlewamy do tortownicy i pozostawiamy w lodówce do momentu skrzepnięcia.
  • 5. Gdy masa jest już twarda można na wierzch wyłożyć dowolne owoce i wylać tężejącą galaretkę.

Porady

Można do środka włożyć kawałki ananasa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy