Sernik na zimno bananowo – malinowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybki i bardzo smaczny deser :))

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Tortownica 28cm
    Składniki:
    1 kg sera z wiaderka z wanilią
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka malinowa
    3 banany
    250g malin – mogą być mrożone
    330ml śmietany 30% lub 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego firmy Gostyń
    1 łyżka cukru
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sernik na zimno bananowo – malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać tężejącą cytrynową galaretkę oraz zmiażdżone banany, zmiksować. Do drugiej galaretkę malinową i maliny, zmiksować. Masę bananową wyłożyć na biszkopty na niej delikatnie rozsmarować masę malinową. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy